1 dl äppelsirap
2 msk soja
1 msk dijonsenap (valfritt, men ger djupare smak)
1 tsk malen kanel
½ tsk riven ingefära
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl olivolja
4 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
4 msk äppelsirap
2 tsk dijonsenap
Grovmalen svartpeppar
Salt
Färsk timjan
Degen
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl socker
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
100 g smör
1 ägg
Fyllning
2 dl äppelmos
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Tillsätt alla torra ingredienser, tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.
Smörj rund form på ca 20 cm i diameter. Tryck ut hälften av degen i formen och toppa med äppelmos.
Fördela resten av pajen ovanpå
Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med grädde, vaniljsås eller varför inte äppelsirap.
1,5 dl havregryn
1,5 dl valfri mjölk
2-3 tsk chiafrön
1 skivat äpple
Äppelsirap
Äppelmos (valfritt)
Gör så här
Blanda havregryn, mjölk, chiafrön. Smaka av med äppelsirap och mer kanel om det behövs. Låt stå i kyl över natten. Toppa med skivat äpple och äppelsirap eller äppelmos.
©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.
Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna
Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.