Recept

Äppelsirapglaze med smak av kanel och ingefära

1 dl äppelsirap

2 msk soja

1 msk dijonsenap (valfritt, men ger djupare smak)

1 tsk malen kanel

½ tsk riven ingefära

½ tsk salt 

½ tsk svartpeppar

1 vitlöksklyfta 

1 msk smör 

Äppelsirapmarinad perfekt för fläskfilé

1 dl olivolja

4 msk kinesisk soja

3 vitlöksklyftor

3 msk kalvfond

4 msk äppelsirap

2 tsk dijonsenap

Grovmalen svartpeppar

Salt

Färsk timjan

Äppelpaj

Degen

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl socker

1 tsk kanel

0,5 tsk salt

100 g smör

1 ägg

Fyllning

2 dl äppelmos

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Tillsätt alla torra ingredienser, tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna. 

Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen.

Smörj rund form på ca 20 cm i diameter. Tryck ut hälften av degen i formen och toppa med äppelmos. 

Fördela resten av pajen ovanpå

Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera med grädde, vaniljsås eller varför inte äppelsirap.

 

Overnight oats

1,5 dl havregryn

1,5 dl valfri mjölk

2-3 tsk chiafrön

1 skivat äpple

Äppelsirap

Äppelmos (valfritt)

Gör så här

Blanda havregryn, mjölk, chiafrön. Smaka av med äppelsirap och mer kanel om det behövs. Låt stå i kyl över natten. Toppa med skivat äpple och äppelsirap eller äppelmos.

Vår sirap passar även perfekt till

Pannkakor, våfflor, gröt, yoghurt, fattiga riddare, ostar, glass och mycket mer.




 
 

©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.